Hvad er tillægs spilletid i fodbold?

Viden > Fodbold FAQ > Hvad er tillægs spilletid i fodbold?

in Fodbold FAQ

En fodbold er typisk 90 minutter (ordinær spilletid), medmindre der er tale om små turneringer eller venskabskampe. Der skal altså spilles 2x 45 minutter (1. & 2. halvleg). På papiret skal dommeren fløjte til halvleg når de 45 minutter er gået, ligesom der også skal fløjtes af når de 90 minutter er gået, men dette sker dog yderst sjældent. I en fodboldkamp er der nemlig altid en række spilstop; frispark, skader, indkast, hjørnespark, fejringer af mål osv. Jo flere spilstop der er i en halvleg, desto flere minutter vil dommeren lægge oveni. Tiden der lægges til de 45 eller 90 minutter, kaldes tillægstid.

Tillægstid skal naturligvis ikke forveksles med forlænget spilletid, hvor der spilles 2x 15 minutter.